Teşvik Hesapla
DUYURULAR
Geri

Doktor Yetki Tanımlama İşlemleri Hakkında Duyuru

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı
24.07.2013
Doktor Yetki Tanımlama İşlemleri Hakkında Duyuru

 

Bilindiği üzere, sigortalılar adına düzenlenen istirahat raporlarının ikinci ve üçüncü basamak sağlık tesisleri tarafından elektronik ortamda Kuruma gönderilmesini sağlayan E- Ödenek programı 1.8.2012 tarihinde işletime açılmıştır.  Söz konusu programda hastane yazılım firmaları tarafından gerçekleştirilen ara yüz yazılımlarından kaynaklı sorunların giderilmesi ve işyeri hekimleri ile aile hekimleri tarafından düzenlenen raporların elektronik ortamda Kuruma gönderilmesi amacıyla E-Ödenekprogramının ikinci versiyonunun yazılımı tamamlanarak test ortamında uygulamaya açılmıştır.  Programın çok kısa birsürede gerçek ortamda uygulamaya açılması düşünüldüğünden E-Ödenek sistemiiçerisinde yer alan Kurum modülünde “ Yetki İşlemleri” panelinde yer alan“Doktor Yetki Tanımlama” menüsünden sosyal güvenlik il müdürlükleri/sosyalgüvenlik merkezlerine bizzat başvuran ya da hastane başhekimlikleri veya sağlıkil müdürlükleri tarafından üst yazı ekinde bilgileri ünitelerimize gönderilen hekimlere E-Ödenek ikinci versiyon programında istirahat raporu düzenleyebilmeleri için anılan hekimlere ait “doktor yetki tanımlama formlarının” belirtilen menüden yetki girişlerinin yapılması yönünde talimat yayınlanmış idi. Ancak, söz konusu yetkilerin verilmesiyle ilgili olarak sağlıktesislerinden Genel Müdürlüğümüze ulaşan çok sayıda e-mail ve telefondan konunun yeteri kadar anlaşılamadığı gözlemlenmiştir. Buna göre, doktor yetkitanımlaması ile ilgili işlemler aşağıda açıklandığı şekilde yapılacaktır. 

1-  “Doktor Yetki Tanımlama Formu” Sosyal güvenlik il müdürlükleri ve sosyal güvenlik merkezleri halkla ilişkilerservislerinden veya www.sgk.gov.tr adresinde yer alan duyurular kısmından teminedilebilecektir. 

2-  Özellikle doktor sayısı çok fazla olan sağlık tesislerince söz konusu formlarda yer alan bilgilerin excel formatında birdokümana yazılması ve başhekimlerce imza ve mühür ile onaylanarak kağıt ortamında Kurum birimlerimize ibraz edilmesi durumunda yetki tanımlamalarıKurum birimlerince yapılacaktır.

3-  Hazırlanan matbu formda yer alan “Sağlık İl Müdürlüğü Adı” alanı doktorun görev yaptığı ilin bilinmesi amacına yönelik olupSağlık Bakanlığı sağlık il müdürlüklerine bağlılığı ifade etmemektedir. 

4-  “Sağlık İl Müdürlüğü Onay Tarihi” alanı onaymercii (başhekimlik, sağlık il müdürlüğü, sağlık ilçe müdürlüğü, dekanlık,rektörlük, halk sağlığı müdürlükleri) tarafından doktor yetki tanımlama formunun onaylandığı tarihi ifade eder.

5-  “Doktor Tipi” alanı üç bölüme ayrılmış olup“Tesis Kodu Olan “ alanı işaretlendiğinde bu alan doktorun görev yaptığı sağlıktesisinin MEDULA sistemi içerisinde tanımlı olduğunu ve doktor tarafından görev yaptığı sağlık tesisi kodu üzerinden Sosyal Güvenlik Kurumuna rapor göndermesi gerektiğini ifade etmektedir. Bu alan işaretlendiğinde doktorun fiilen görevyaptığı tesisin ili ve tesis adı yazılmalıdır. “Tesis Kodu Olmayan” alanı işaretlendiğinde bu alana kayıt yapılacak doktorların herhangi bir sağlık tesisiyle ilişkisi bulunmadığını (aile hekimi olduğunu) ifade eder. Doktor ailehekimi olup, aynı zamanda anlaşmalı özel bir sağlık tesisinde çalışıyorsa ikiayrı yetki tanımlanması yapılması gerekmektedir. “İşyeri hekimleri” için İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürlüğünce onaylanan İşyeri Hekim Yetki Belgesi’nin bulunması halinde ayrıca Sağlık Bakanlığı sağlık il/ilçe müdürlüklerinden onay aranmayacaktır.

6-  E-Ödenek sisteminde rapor düzenleyen hekimlerin MEDULA sisteminde tanımlı yetkilerini Kurum WEB sitesi üzerinden açılacak yeni programda kullanmaları mümkün olamayacağından, özellikle vakatürüne göre rapor yazılması sırasında sorun yaşayan hastanelerin, rapor düzenleyen doktorlarına mutlaka E-Ödenek ikinci versiyon programına ait kullanıcı yetki ve şifresi almaları gerekmektedir.

7-  Sosyal güvenlik il müdürlüğü/sosyal güvenlik merkezlerince yetki tanınmış doktorların şifreleri kapalı zarf içerisinde doktorların bağlı bulunduğu başhekimlik, sağlık il müdürlüğü, sağlık ilçe müdürlüğü, dekanlık, rektörlük, halk sağlığı müdürlüklerine üst yazı ekinde gönderilecektir. Yetkililerce doktorlara imza karşılığında tebliğ edilmesi gerekir.

8-  Program işletime açıldığında, verilenkullanıcı adı ve şifre ile doktorlarca giriş yapıldığında, program tarafındanotomatik olarak şifre değiştirilmesi istenecek olup şifre değişikliğinden sonrarapor yazma sayfasına geçilmesi gerekir.

9-  Doktorlar tarafından talep edilen yetkiler,doktorun görev yaptığı sağlık tesisinin bağlı bulunduğu sosyal güvenlik ilmüdürlüğü/sosyal güvenlik merkezi tarafından verilecektir.

10- Doktor yetki tanımlama formlarının, sağlık tesisinin başhekimlik olması halinde sadecebaşhekim tarafından onaylanması, halk sağlığı merkezine bağlı doktorlar için halk sağlığı merkez yetkilisi tarafından onaylanması, toplum sağlığı merkezine bağlı doktorlar için toplum sağlığı merkez yetkilisi, özel hastaneler, tıp merkezleri veya polikliniklerde görev yapan doktorlar için mesul müdür tarafından onaylanması gerekmektedir.  

İLETİŞİM
Kurumsal Personel Danışmanlık Hizmetleri A.Ş.
ADRES:
Vadistanbul Bulvar Ayazağa Mh. Azerbaycan Cd. No:109 I 2A Blok Kat:11 No:84-85-86 34485 Sarıyer/İstanbul
E-MAIL:
Copyright © 2020 Kurumsal Personel Dan. Hiz. A.Ş.
web tasarım: studyocrea